Speculaas

15-04-2020

Ingrediënten

  • 50 g amandelmeel
  • 35 g maismeel
  • 35 g rijstmeel
  • 40 g kokossuiker
  • 1 koffielepel wijnsteenbakpoeder
  • 1 koffielepel speculaaskruiden
  • 0,5 koffielepel kaneel
  • 1 ei
  • 50 g plantaardige boter op kamertemperatuur (ik gebruik het merk 'Eden, die gute')
  • eventueel pure chocolade voor de afwerking (ik gebruikte 'bonvita rice milk dark')

De zoektocht naar boter zonder lactose en E-nummers was een hele bevalling. Ik raad boter 'Die Gute' van het merk 'Eden' aan. Deze smaakt zowel in baksels als om te braden.

Bereiding

Meng de verschillende soorten meel en voeg de boter toe. 
Roer tot een homogeen mengsel en voeg daarna het ei, de kokossuiker, de speculaaskruiden, het kaneel en het wijnsteenbakpoeder toe.
Meng het geheel goed onder elkaar.
Zet het deeg een half uur in de koelkast om op te stijven. Verwarm de oven nu ook voor op 160°C, zo hoef je straks niet te wachten.
Neem het deeg weer uit de koelkast en rol uit op een bakpapier (voorkomt kleven op de tafel). 
Steek de koekjes uit met een vormpje of glas en leg deze op de met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de speculaasjes gedurende 20-25 minuten bruin in de 160°C warme oven.
Laat de koekjes goed afkoelen en overgiet eventueel nog met gesmolten chocolade.


© 2023 Chronisch onzichtbaar ziek - persoonlijke blog 
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin