Pepernoten

27-11-2020

Ingrediënten 

  • 150 g rijstmeel
  • 100 g suiker (ik gebruik een mengsel van 50 g rietsuiker en 50 g kokosbloesemsuiker)
  • 1 koffielepel wijnsteenbakpoeder
  • 1 ei
  • 2 koffielepels speculaaskruiden
  • 1 koffielepel kaneel
  • 50 g boter (ik gebruik E-nummer en lactosevrije boter van het merk 'Die Gute')

Bereiding

Start met het voorverwarmen van de oven op 150°C.
Neem een grote kom en stort hierin het rijstmeel, de suiker, de wijnsteenbakpoeder en de kruiden. Meng goed door elkaar.
Voeg het ei en de boter in kleine stukjes toe en mix door elkaar. Ik raad aan om eerst een spatel te gebruiken en nadien met de handen een homogene bol deeg te vormen.
Vorm balletjes deeg ter grootte van knikkers en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. De pepernoten op de foto hadden een diameter van 1,5 cm.
Bak de pepernoten gedurende 15-20 minuten af in de voorverwarmde oven.
Smakelijk!

P.S. Ik kan echt blijven eten van deze pepernoten. Veel gluten- en lactosevrije recepten smaken minder goed dan het 'originele' recept, maar deze koekjes moeten echt niet onderdoen! Hopelijk smaken ze jou en je familie of vrienden ook. 

© 2023 Chronisch onzichtbaar ziek - persoonlijke blog 
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin