Fidlab-arts consultatie
Het is ongeveer een maand geleden sinds mijn vorige inspuitingen van neuraaltherapie. Deze periode was hectisch. Ik heb stress ervaren in de aanloop naar mijn examen en de feestdagen eisten mijn maag-darmstelsel op.
Inderdaad, slechts 1 examen, maar toch nog steeds een stressvolle periode. Je zou je kunnen afvragen hoe het komt. Ik volg verpleegkunde en heb les in blokken van 4 weken, afgewisseld met 5 weken stage. Gedurende de 4 weken les wordt een domein van de verpleegkunde behandeld. Ditmaal leerde ik over medische en heelkundige zorg op intensieve diensten en spoed. De leerstof ging over heel wat verschillende onderwerpen: recht, neurologie, cardiologie, pneumologie, ethiek, transplantatie, ... Omdat mijn richting zich toespitst op patiëntgerichte zorg, krijg ik op mijn examen een casus waarop ik alle leerinhouden toepas. Dit maakt dat de verschillende vakken allemaal in 1 keer bevraagd worden. Het is erop of eronder. Ik had vooral stress voor de dag zelf, wat als ik niet van het toilet afraakte of zelfstandig kon rijden door moeite? Op zich heb ik lang genoeg tijd gehad om alle leerstof te verwerken, maar over mijn lichaam heb ik die controle niet. Natuurlijk beïnvloedde de stress mijn darmen. De dag van mijn examen liep ik over en weer van het toilet naar mijn bureau. Omdat ik pas in de namiddag examen had, at ik slechts een beetje witte rijst om niet flauw te vallen. Gelukkig kalmeerden mijn darmen. Na 3 uur vragen invullen, diende ik mijn online examen in. Ik kreeg meteen feedback, geslaagd!
Ik word binnengeroepen bij de dokter, zoals gewoonlijk een kwartier te laat. Omdat de arts mij echter voldoende tijd geeft om mijn verhaal te doen, heb ik hier geen problemen mee. Ik kom goed overeen met hem, wat voor mij het belangrijkste is. Ik vertel over mijn examens en de diarree die de laatste 2 weken weer vollenbak aanwezig is. De afgelopen 17 dagen heb ik elke dag last gehad. Soms moest ik tot 5 keer per uur naar het toilet lopen. Ik weet niet wat de oorzaak is, maar kan wel verschillende mogelijkheden opnoemen. Mijn nieuwe anticonceptie, de feestdagen en/of de stress. Omdat het probleem onder controle was met de neuraaltherapie en nu plots weer ernstig is, schrijft de arts mij een middel voor om de diarree snel te stoppen. Ik vertel vervolgens over een verandering in mijn patroon van vermoeidheid. Ik ben tegenwoordig 's ochtends iets wakkerder. Naarmate de voormiddag vordert, word ik meer moe. In de namiddag (tussen 16h en 20h) krijg ik een klop en voel ik me echt slecht. Niet alleen supermoe, maar ook draaierig. Deze opstoot begint altijd met een benauwd gevoel, kortademigheid, fel zweten en zwarte vlekken voor mijn ogen. Precies of ik ga in shock. Na 5 minuten is het ergste voorbij, maar blijf ik wel met de extreme vermoeidheid zitten. Deze neemt pas terug zijn 'normale' vorm aan een paar uur na het avondeten. Langs de ene kant is dit echt geen tof gevoel, aan de andere kant hoop ik dat dit het begin is van een verbetering.
Er wordt opnieuw neuraaltherapie toegepast op mijn buik. Ditmaal krijg ik ook een inspuiting in mijn keel. De prik op zich voel ik niet, maar het inlopen van de vloeistof geeft een wazig gevoel in mijn hoofd. De dokter had me hier al voor gewaarschuwd. Ik laat ook bloed nemen. Ik wil opvolgen hoe het zit met mijn allergieën (gluten, lactose, ei, ...), vitaminenbalans en schildklier. Naast de medicatie om de diarree te stoppen, krijg ik ook een ander middel voorgeschreven om mijn immuunsysteem, specifiek het lymfesysteem, te ondersteunen. Dit vervangt de zuigtabletten die ik innam naast de ingespoten neuraaltherapie.
Op weg naar huis besluit ik het middel tegen diarree nog niet meteen te kopen. Ik wil eerst een paar dagen afwachten hoe mijn lichaam reageert op de nieuwe dosis neuraaltherapie. Ik geloof er namelijk fel in dat de therapie op zich ook al een reset kan zijn voor mijn spijsvertering.