Brownies

20-11-2019

Ingrediënten

  • 120 g pure chocolade (meer dan 75%)
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels cacao
  • snuf zout
  • 60 g rijstmeel
  • 100 ml gesmolten kokosolie
  • 180 ml acaciahoning
  • eventueel chocolate chips (lactosevrij) voor de afwerking

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C, zo is deze al warm wanneer het deeg klaar is. Begin nu met de bereiding van het deeg.

Smelt op een laag vuur de kokosolie samen met de pure chocolade. Doe dit au bain-marie. Ik gebruik bij mijn vuur stand 5 (gaat tot stand 9).
Stort het rijstmeel, de cacao, het zout, de honing en de eieren samen in een kom. Spartel dit tot een egaal beslag. Doe dit wanneer het chocolademengsel nog op het vuur staat.
Als het chocolademengsel volledig gesmolten is, voeg je dit toe aan het beslag.
Indien gewenst, kan je nu een deel van de chocolate chips door het beslag mengen.
Giet het beslag in een springvorm van 22cm doorsnede en strooi eventueel nog een paar extra chocolate chips over de bovenkant.
Bak de brownies in de oven gedurende 30-40 minuten. Wanneer de bovenkant van het deeg donkerder bruin wordt, is de brownie gaar.
Doe de springvorm pas open als de cake voldoende is afgekoeld.

Tip: Ik bedek mijn springvorm met bakpapier omdat dit recept redelijk hard plakt tegen de kant van de bakvorm.

© 2023 Chronisch onzichtbaar ziek - persoonlijke blog 
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin