Appelcake
27-06-2019

Ingrediënten
- 125 g appelmoes zonder stukjes (zelf maken uit 1 appel of in de winkel te koop)
- 120 g niet geraffineerde rietsuiker
- 3 eieren
- 150 g amandelmeel
- 1 zakje vanillesuiker of paar druppels vanille-aroma
- 1 koffielepel bakpoeder
Bereidingswijze
Verwarm de oven alvast voor op 180°C
Meng de eieren, vanille en suiker tot een homogeen geheel.
Voeg hieraan de bloem en de appelmoes afwisselend en in delen toe.
Meng als laatste het bakpoeder onder het beslag.
Vet de bakvorm in met een klein beetje olie en giet het deeg hier vervolgens in. Naar wens kan je ook schijfjes appel op de cake leggen.
Bak de cake gedurende 50 minuten gaar in een voorverwarmde oven van 180°C. Na een half uur check ik reeds hoe ver de cake gebakken is. Dit doe ik door met een priem de cake te doorboren. Als er bij het terugtrekken van de priem geen deeg aanwezig is op de randen, is de cake gaar.