American Pancakes
12-04-2021
Ingrediënten
- 100 g rijstmeel
- 1 koffielepel wijnsteenbakpoeder
- 3 eieren
- 50 ml plantaardige melk naar keuze (ik gebruik meestal rijstmelk)
- Eventueel suiker (ik doe dit niet)
Bereiding
Meng het rijstmeel en de wijnsteenbakpoeder.
Scheidt het eiwit van het eigeel. Voeg het eigeel toe aan het rijstmeel-mengsel.
Mix het eigeel onder het mengsel en voeg al roerend de melk toe.
Klop het eiwit op tot een stijve massa. Zorg ervoor dat de mixer vetvrij is.
Spatel het opgeklopte eiwit onder het mengsel met zachte bewegingen. Zorg dat er geen klonters overblijven.
Bak pannenkoeken met een doorsnede van ongeveer 10 cm in de pan op een medium vuur. Ik gebruik stand 5 (mijn vuur heeft 9 standen). Draai de pannenkoekjes om als de bovenkant niet meer vloeibaar is.